[google7b734eb3e0dbaf65.html]

De perfecte glasplaat

Floatglas wordt geproduceerd door zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Vervolgens giet men dit gesmolten glas bovenop een bad van gesmolten tin. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het bovenop het tin blijft drijven. Gesmolten metalen hebben een perfect vlak oppervlak en op deze manier is ook (de onderkant van) het glas perfect vlak. De oppervlaktespanning van het glas zelf zorgt voor een perfect gladde bovenkant. De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). Het wordt toegepast in een continu gietproces: aan één kant wordt het vloeibare glas op het vloeibare tin gegoten, aan de andere kant wordt de gestolde glasplaat verder afgekoeld en in gewenste afmetingen gesneden. De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). De dikte is variabel tussen 2 en 25 mm.

 

ENKEL GLAS

Momenteel wordt zo’n 90% van alle glas volgens deze methode gemaakt. Floatglas wordt ook wel enkelglas genoemd. Na fabricage wordt floatglas bewerkt of verwerkt tot isolerend dubbelglas, gelaagd glas, hardglas, gebogen glas, glas voorzien van een coating en dergelijke nóg lagere U-waarden worden bereikt.

VOORBEELDEN VAN FLOATGLAS

STANDAARD EXTRA HELDER GLAS

FLOATGLAS

EXTRA HELDER GLAS

Voor een oplossing en advies op maat neemt u vrijblijvend contact met ons op.

 

hardglazen deuren en puien • hardglas voor boten • hardglazen douchedeuren • glazen achterwanden voor bijvoorbeeld keukens • spiegels • glazen meubelen (UV verlijmd) •  lexan en perspex glas • isolatieglas • voorzetramen • zandstralen, slijpen en boren van glas • figuurglas • VEILIGHEIDSGLAS

VAN LEEUWEN GLASBEWERKING B.V.

 

Bezoekadres en showroom: Antonie van Leeuwenhoekstraat 28, 3331 ET Zwijndrecht

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur, in het weekend zijn wij gesloten.

Contact: 078 62 00 123 | info@vanleeuwenglasbewerking.nl

 

©2020 Van Leeuwen Glasbewerking B.V.

 

Floatglas

 

De perfecte glasplaat

Floatglas wordt geproduceerd door zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Vervolgens giet men dit gesmolten glas bovenop een bad van gesmolten tin. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het bovenop het tin blijft drijven. Gesmolten metalen hebben een perfect vlak oppervlak en op deze manier is ook (de onderkant van) het glas perfect vlak. De oppervlaktespanning van het glas zelf zorgt voor een perfect gladde bovenkant. De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). Het wordt toegepast in een continu gietproces: aan één kant wordt het vloeibare glas op het vloeibare tin gegoten, aan de andere kant wordt de gestolde glasplaat verder afgekoeld en in gewenste afmetingen gesneden.

 

ENKEL GLAS

De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). De dikte is variabel tussen 2 en 25 mm. Momenteel wordt zo’n 90% van alle glas volgens deze methode gemaakt. Floatglas wordt ook wel enkelglas genoemd. Na fabricage wordt floatglas bewerkt of verwerkt tot isolerend dubbelglas, gelaagd glas, hardglas, gebogen glas, glas voorzien van een coating en dergelijke nóg lagere U-waarden worden bereikt.

 

VOORBEELDEN VAN FLOATGLAS

FLOAT GLAS

STANDAARD EXTRA HELDER GLAS

EXTRA HELDER GLAS

Voor een oplossing en advies op maat neemt u vrijblijvend contact met ons op.

 

VAN LEEUWEN GLASBEWERKING B.V.

 

Bezoekadres en showroom:

Antonie van Leeuwenhoekstraat 28

3331 ET Zwijndrecht

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur.

In het weekend zijn wij gesloten.

 

Contact:

078 62 00 123

info@vanleeuwenglasbewerking.nl

 

©Van Leeuwen Glasbewerking B.V. 2020